Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele napredak

Najbogatije selo gradi neboder od 328 m

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbogatije kinesko selo, Huaxi, svojim investicijama postaje uzor kineskoj brzorastućoj ekonomiji, ali i drugim ekonomskim zemljama.

Huaxi, selo koje se samo po nazivu može zvati selom jer u njemu živi oko 36 tisuća stanovnika, još od 1950. godine bez prestanka nastavlja sa svojim razvojem. Pametnim ulaganjem i ulaganjem u brzorastuće industrije čiji su pogoni smješteni u drugim mjestima, stanovnici Huaxi stekli su veliko bogatstvo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nenajavljeni posjet VIDEO Putin iznenada posjetio selo svoje obitelji: Pogledajte kako je to izgledalo i što ga je iznenadilo Ilustracija sastajali se u mraku Cijelo selo zbog ljubavi skoro svaku večer ostajalo bez struje: "Ta djevojka nam je izazvala probleme"

>> VIDEO: Kinezi u šest dana izgradili hotel od 15 katova!

>> Kina pokrenula ekvivalent Nobelovoj nagradi za mir

'Prije 50 godina procijenjeno je kako imovina lokalnog stanovništva vrijedi oko 240 američkih dolara. Danas se smatra kako je vrijednost imovine oko 6 milijardi dolara', rekao je Wu Xie'en, jedan od najpoznatijih gospodarstvenika iz Huaxija koji je najavio i nove investicije.

Jedna od najvećih je veliki, 328-metarski neboder koji će uništiti vizure cijele doline, ali od njega stanovnici očekuju da će omogućiti daljnji razvoj mjesta. Osim toga, ulaže se u turizam, ali i izgradnja zračne luke jer selo namjerava kupiti 20 mali zrakoplova kojim bi se napravila prva kineska privatna flota za avio-prijevoz.

Iako veliki broj ljudi ne bi želio mijenjati idiličnu sliku koje ovo selo pruža na prvi pogled, stanovnici Huaxija žele i dalje napredovati pa ulažu u razvoj svojeg mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene