Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbogatija žena Azije, koja je umrla prošle godine, navodno je svoje više milijardi dolara vrijedno bogatstvo ostavila svom feng shui majstoru u zamjenu za obećanje o 'vječnom životu'.


Nina Wang, koja je prošle godine umrla od raka u svojoj 69. godini, oporučno je svoje ogromno bogatstvo ostavila ranije nepoznatom feng shui majstoru Tonyju Chanu, piše South China Morning Post.

Vezani članci Exit festival (FOTO: PR) Nina, Solomun, Maceo, Tale of Us, Brejcha, Carl Craig, Rødhåd... svi na Exitu! Slika nije dostupna Uskršnje čestitke domaćih zvijezda

Odvjetnici zaklade koju je vodila pokojna milijarderka, vlasnica hongkonške korporacije Chinachem, najavili su da će na sudu pokušati osporiti kontroverznu oporuku kojom je Nina Wang Chanu ostavila oko 13 milijardi američkih dolara.

Sudski proces trebao bi se održati sljedeće godine pred hongkonškim Visokim sudom.

Sporna oporuka napisana je 2006. godine, a njome je poništena prethodna oporuka Nine Wang kojom je svoje bogatstvo ostavili zakladi i članovima obitelji.

Tijekom predraspravnog postupka na Visokom sudu, odvjetnici zaklade optužili su Chana da je iskoristio svoj utjecaj majstora feng shuija kako bi prevario Wang i uvjerio ju da mu ostavi svoje bogatstvo.

'Chan je lagao pokojnici uvjeravajući je da će provođenjem nekih feng shui rituala uključujući ostavljanje svog bogatstva upravo Chanu osigurati vječni život', rekao je odvjetnik zaklade Geoffrey Vos.

Wang, koja nije imala djece, napisala je novu oporuku 2006., dvije godine nakon što joj je dijagnosticiran rak grlića maternice, čime je 48-godišnjeg Chana učinila jedinim nasljednikom.

Njezine sestre i ostala rodbina podnijeli su zajedno sa zakladom tužbu, u borbi za nasljedstvo koje je prema oporuci iz 2002. trebalo biti raspodijeljeno između zaklade i članova obitelji.