Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna ekološka katastrofa

Naftovod u Sjevernom moru još curi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Shell u utorak je potvrdila kako iz pukotine u njezinu naftovodu u Sjevernom moru i dalje istječe nafta iako su gubici sada puno manji, no i dalje se radi o najtežem incidentu u blizini Velike Britanije u posljednjih deset godina.

'Istjecanje se smanjilo na manje od dva barela dnevno' kazao je Glen Cayley, tehnički direktor u europskom odjelu za istraživanja i proizvodne aktivnosti Shella za BBC.

Shellove informacije pojavile su se u trenutku dok je naftni gigant Royal Dutch Shell izložen snažnim kritikama udruga za zaštitu okoliša zbog pomanjkanja transparentnosti.

Prošle je subote otkriveno da je curenje na polju Gannet, koje je u suvlasništvu Shella i Exxon Mobil Corp i koje leži 180 kilometara od škotske luke Aberdeena, započelo dva dana prije nego su to vlasti ili Shell priznali.

Kompanija još nije dala procjenu o tome kad će se pukotina zatvoriti. Shell je kazao kako je oko 216 tona nafte odnosno 1.300 barela iscurilo u Sjeverno more i kompanija je uvjerena da nafta neće ni doći do obale. (HINA)

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene