Maeve Kennedy Townsend
Maeve Kennedy Townsend Foto: Afp

Tijelo Maeve Kennedy Townsend, unuke pokojnoga Roberta F. Kennedyja, nađeno je u ponedjeljak navečer, a potraga za njezinim sinom se nastavlja, priopćila je policija u Marylandu.


Kći bivše guvernerke Marylanda Kathleen Kennedy Townsend (40) i njezin sin Gideon McKean (8) nestali su u petak nakon što su kanuom plovili prema zaljevu Chesapeake.

Jedna od agencija koja ih je tražila, Charles County Dive and Rescue, našla je tijelo Townsend na dubini oko 8 metara, oko 4 kilometra južno od majčine kuće u Shady Sideu u Marylandu, odakle su krenuli kanuom.

Policija u Marylandu rekla je da će u utorak nastaviti potragu za njezinim sinom.

Vatrogasna postaja primila je dojavu u četvrtak poslijepodne da je dvoje ljudi u malom kanuu ili kajaku plovilo prema zaljevu Cheasapeake. Spasioci su poslani u to područje i potraga je počela. Predvečer je pronađen kanu i veslo, ali bez ljudi.

Dužnosnici američke obalne straže dobili su izvještaj da su "dvije osobe viđene kako pokušavaju doći do obale" 16 kilometara južno od Annapolisa u Marylandu te da poslije "više nisu viđeni", navodi se u priopćenju objavljenom u petak.

Prvotna istraga pokazuje da se kanu možda prevrnuo dok su pokušavali dohvatiti loptu, objavio je NBC. Potraga je trajala više od 26 sati i pretraženo je područje od 5887 kilometara.

Kathleen Kennedy Towsend, majka nestale, rekla je da je njezina kći posvetila svoj život pomaganju najranjivijima u društvu, tvitao je novinar NBC-ja.

Maene McKean savjetovala je Obaminu administraciju za globalni program protiv AIDS-a i volontirala za mirovne snage u Mozambiku.

Obitelj Kennedy pogodile su brojne tragedije. Djed nestale Robert F. Kennedy i ujak njezine majke, bivši predsjednik John F. Kennedy ubijeni su, a John F. Kennedy mlađi i njegova supruga Carolyn stradali su u zrakoplovnoj nesreći. (Hina)