Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije godine pošto je misterizono nestala privatni istražitelji pronašli su britansku "princezu" milijunašicu – našli su je kako živi na ulicama Italije kao beskućnica.


Podrijetlom iz Irana, Ariane Lak (50) posljednji je put viđena u jednom hotelu u Milanu u siječnju prošle godine. Njezina bogata obitelj angažirala je tim privatnih istražitelja da je pronađu nakon što su očajnički pokušavali stupiti u kontakt s njom, ali bez uspjeha.

Vezani članci Stella Maxwell (Foto: Getty Images) Anđelica Victoria's Secreta koju zanimaju samo žene umalo pokazala i više nego što je htjela Jennifer Lopez (Foto: Getty Images) Pogledajte fotografije o kojima danas pričaju baš svi - 50 joj je godina, ali ona kao da ne stari!

Ovog tjedna, nakon mjeseci napornog istražiteljskog rada, gospođa Lak pronađena je kako spava na rešetkama zagrijanima dimom iz gradske podzemne željeznice na središnjoj Milanskoj tržnici.

"Padala je kiša, bojala se i bila jako uzrujana, ali je odgovorila na dozivanje svog imena", rekao je The Timesu jedan od neimenovanih istražitelja.

„Pozvali su policiju, ona se smirila kada je vidjela njihove uniforme te je pristala otići u policijsku postaju“, objasnio je istražitelj.

Gospođa Lak, koja je oboljela od šizofrenije, odrastala je na visokoj nozi, pohađala prestižni koledž za žene, a nakon toga diplomirala na Sveučilištu Cambridge. Ovaj je slučaj razvikan po talijanskim medijima koji su gđu Lak opisali kao „milijunašicu“.

Zadnji put viđena je u siječnju prošle godine, no istražitelji su napredovali s vremenom, a zadnji uspjeh koji ih je doveo do nje bio je trag frizerke koja je propoznala Arianeinu fotografiju te je rekla da bi znala dolaziti kod nje, doduše često „prljava“, prenosi News.au.

Kada su istražitelji našli gospođu Lak, bila je u veoma „zbunjenom stanju“ i imala je gubitak pamćenja. Istražitelju je rekla da su je nasilno opljačkali i da je od tog momenta živjela od dobročinstva prolaznika.

"Ne mogu vam objasniti... Mislim da sam hodala, bila sam napadnuta i opljačkana, pala sam na tlo i udarila glavom", citirao ju je istražitelj.

"Zaljubljena sam u Milan. Stanovnici, prolaznici i dobrovoljci ponudili su mi pomoć, ali nisam htjela... Odbila sam. Dali su mi hranu i odbijala sam... Tražila sam ostatke u posudama, stajala sam ispred restorana i hotela kako bih mogla pojesti nešto."

Gospođa Lak, koja govori četiri jezika i jednom je radila u filmskoj industriji, dugo je tvrdila da je arijska princeza izravno potekla iz iranske kraljevske obitelji Qajari.