Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živi kao beskućnica

Pronađena britanska milijunašica nestala prije dvije godine, ulica joj je postala dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine pošto je misterizono nestala privatni istražitelji pronašli su britansku "princezu" milijunašicu – našli su je kako živi na ulicama Italije kao beskućnica.

Podrijetlom iz Irana, Ariane Lak (50) posljednji je put viđena u jednom hotelu u Milanu u siječnju prošle godine. Njezina bogata obitelj angažirala je tim privatnih istražitelja da je pronađu nakon što su očajnički pokušavali stupiti u kontakt s njom, ali bez uspjeha.

Pročitajte i ovo Požar u domu za umirovljenike u Milanu - 4 Požar u Milanu Gust, otrovni dim bio je poguban: "Odmah smo potvrdili da su poginuli" Ilustracija Požar u Milanu Usred noći vatra počela gutati starački dom: U sobi iz koje je krenuo požar izgorjele dvije žene, čak je 68 ozlijeđenih

Ovog tjedna, nakon mjeseci napornog istražiteljskog rada, gospođa Lak pronađena je kako spava na rešetkama zagrijanima dimom iz gradske podzemne željeznice na središnjoj Milanskoj tržnici.

"Padala je kiša, bojala se i bila jako uzrujana, ali je odgovorila na dozivanje svog imena", rekao je The Timesu jedan od neimenovanih istražitelja.

„Pozvali su policiju, ona se smirila kada je vidjela njihove uniforme te je pristala otići u policijsku postaju“, objasnio je istražitelj.

Gospođa Lak, koja je oboljela od šizofrenije, odrastala je na visokoj nozi, pohađala prestižni koledž za žene, a nakon toga diplomirala na Sveučilištu Cambridge. Ovaj je slučaj razvikan po talijanskim medijima koji su gđu Lak opisali kao „milijunašicu“.

Zadnji put viđena je u siječnju prošle godine, no istražitelji su napredovali s vremenom, a zadnji uspjeh koji ih je doveo do nje bio je trag frizerke koja je propoznala Arianeinu fotografiju te je rekla da bi znala dolaziti kod nje, doduše često „prljava“, prenosi News.au.

Kada su istražitelji našli gospođu Lak, bila je u veoma „zbunjenom stanju“ i imala je gubitak pamćenja. Istražitelju je rekla da su je nasilno opljačkali i da je od tog momenta živjela od dobročinstva prolaznika.

"Ne mogu vam objasniti... Mislim da sam hodala, bila sam napadnuta i opljačkana, pala sam na tlo i udarila glavom", citirao ju je istražitelj.

"Zaljubljena sam u Milan. Stanovnici, prolaznici i dobrovoljci ponudili su mi pomoć, ali nisam htjela... Odbila sam. Dali su mi hranu i odbijala sam... Tražila sam ostatke u posudama, stajala sam ispred restorana i hotela kako bih mogla pojesti nešto."

Gospođa Lak, koja govori četiri jezika i jednom je radila u filmskoj industriji, dugo je tvrdila da je arijska princeza izravno potekla iz iranske kraljevske obitelji Qajari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene