Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Adolf Storms, optužen za nacističke zločine, umro je u 90.toj godini života.


Bivši pripadnik elitnih SS formacija zauzimao je četvrtu poziciju na listi najtraženijih nacističkih zločinaca centra Simon Wiesenthal. Umro je u svom domu u Duisburgu u Njemačkoj iz još uvijek nepoznatih razloga.

Vezani članci Milorad Pupovac Milorad Pupovac na Petrovoj Gori: "Zločinačke ideologije vrijedne su osude i prijezira" Prosvjed u Srednjoafričkoj Republici Ruske paravojne snage ubijaju civile u Srednjoafričkoj Republici

Storm je bio optužen po 58 točaka. Sudjelovao je u masakru Židova u austrijskoj šumi 29. ožujka 1945. godine, kada je prisilio najmanje 57 Židova da mu predaju sve što imaju, a onda su morali kleknuti uz masovnu grobnicu, te su strijeljani. Protiv njega su svjedočili i pripadnici Hitlerove mladeži, koji su bili prisiljeni kopati grobove za ubijene Židove.

'Prošlo je više od 60 godina od tih zločina i sve teže nam je privesti te zločince sudu prije nego li umru', rekao je Efraim Zuroff iz centra Simon Wiesenthal. Nakon Drugog svjetskog rata, Storm je promijenio ime i radio kao upravitelj željezničke postaje, piše RightJuris. Otkrio ga je Andreas Foster, student Sveučilišta u Beču. Storms je prije smrti tvrdio da se ne sjeća počinjenog masakra.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju