Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj 'velikog' vođe

Nacionalno prijelazno vijeće: 'Neće biti obdukcije Gadafijeva tijela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći čovjek vojnog odbora libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) sa sjedištem u Misrati izjavio je u subotu da se neće provesti obdukcija tijela bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija koje je izloženo u tome gradu.

'Neće biti obdukcije danas, niti koji drugi dan. Nitko neće otvarati Gadafijevo tijelo', rekao je glasnogovornik vojnog odbora u Misrati Fati Bašaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Htio je suđenje Libijski premijer: Volio bih da Gadafi nije ubijen Slika nije dostupna Proturječne informacije Ubijen i Saif Gadafi?

Izjavu su potvrdila još dva člana vojnog odbora u Misrati. Moamer Gadafi (69), koji je bio u bijegu nakon pada Tripolija krajem kolovoza, zarobljen je u četvrtak u svom rodnom gradu Sirtu, 360 km istočno od Tripolija te nedugo zatim ubijen hicima iz vatrenog oružja.

Dosadašnje informacije govorile su o mogućoj obdukciji u subotu.

Tijelo bivšeg libijskog vođe izloženo je u hladnjači na tržnici u predgrađu Misrate, kamo je u noći na subotu dopremljeno i tijelo njegovog sina Mutasima.

U subotu ujutro je više desetina znatiželjnika, stanovnika Misrate, stajalo u redu kako bi vidjelo tijela koja su na madracima ležala na zemlji, prekrivena tkaninom koja je otkrivala samo glavu. Tisuće ljudi već je došlo vidjeti tijelo bivšeg vođe, stvorivši red dug više od stotinu metara.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene