Na ženevskom sajmu automobila, koji se održava od 9. do 19. ožujka, svijetu će se predstaviti koncept pod nazivom Dendrobium koji juriša po titulu najjačeg električnog automobila na svijetu.


Singapurska tvrtka Vanda Electrics svoju je uzdanicu nazvala Dendrobium i tvrdi da će njihov električni hiperautomobil raspolagati s čak 1500 konjskih snaga, što je više i od Concepta S Mate Rimca koji ima 1384 konjske snage. 

Vezani članci Slika nije dostupna Danas svi igraju nogomet....i proizvode električne automobile Slika nije dostupna Nakon ovoga ćete zavoljeti trokotače – iz Estonije nam dolazi Nobe!

To, međutim, ne znači da će biti na tronu i kad je u pitanju ubrzanje, jer prema tvrdnjama proizvođača Dendrobium će do "stotke" ubrzati za 2,6 sekundi, dok Rimčev Concept S tu brzinu postiže za 2,5 sekundi.

Vanda je na ovom konceptu radila s tvrtkom Williams Advanced Engeneering koja je, među ostalim, zaslužna za aerodinamiku koja se koristi u bolidima Formule 1. 

Dendrobium se, međutim, na cesti ipak neće naći brzinom kojom misli ubrzavati do stotke, jer Vanda proizvodnju ograničenog broja ovog automobila planira tek u 2018. godini

Ova singapurska tvrtka je dosad od vozila na četiri kotača predstavila tek svoj električni kamiončić s dosegom od tek stotinu kilometara i najvećom brzinom od jedva 40 kilometara na sat. Tu je i njihov skuter MotoChimp, no oba su vozila još uvijek u fazi prototipa.