Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREMIJERA U ŽENEVI

RIMCU BAČENA RUKAVICA U LICE Stiže električna zvijer s 1500 konjskih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ženevskom sajmu automobila, koji se održava od 9. do 19. ožujka, svijetu će se predstaviti koncept pod nazivom Dendrobium koji juriša po titulu najjačeg električnog automobila na svijetu.

Singapurska tvrtka Vanda Electrics svoju je uzdanicu nazvala Dendrobium i tvrdi da će njihov električni hiperautomobil raspolagati s čak 1500 konjskih snaga, što je više i od Concepta S Mate Rimca koji ima 1384 konjske snage. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaustavili vozilo, kad ono... VIDEO "Ima li vozača u automobilu?" Zbunjeni policajci suočili se s problemom bez presedana i nasmijali internet Slika nije dostupna Nova runda Ostalo još 1,8 milijuna kuna: Od četvrtka se ponovno primaju prijave za sufinanciranje električnih vozila

To, međutim, ne znači da će biti na tronu i kad je u pitanju ubrzanje, jer prema tvrdnjama proizvođača Dendrobium će do "stotke" ubrzati za 2,6 sekundi, dok Rimčev Concept S tu brzinu postiže za 2,5 sekundi.

Vanda je na ovom konceptu radila s tvrtkom Williams Advanced Engeneering koja je, među ostalim, zaslužna za aerodinamiku koja se koristi u bolidima Formule 1. 

Dendrobium se, međutim, na cesti ipak neće naći brzinom kojom misli ubrzavati do stotke, jer Vanda proizvodnju ograničenog broja ovog automobila planira tek u 2018. godini

Ova singapurska tvrtka je dosad od vozila na četiri kotača predstavila tek svoj električni kamiončić s dosegom od tek stotinu kilometara i najvećom brzinom od jedva 40 kilometara na sat. Tu je i njihov skuter MotoChimp, no oba su vozila još uvijek u fazi prototipa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene