Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na utakmici ubijen navijač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sinoćnjeg dvoboja 3. kola Lige UEFA između Paris Saint-Germaina i Maccabija iz Tel Aviva (2-4) policajac je hicima iz pištolja ubio jednog, te teško ranio još jednog navijača Paris Saint-Germaina, objavila je pariška policija.

Do tragedije je došlo kada je policajac krenuo upomoć jednom navijaču Maccabija kojega su napali navijači PSG-a. To je izazvalo reakciju oko 150 domaćih navijača koji su krenuli prema policajcu, koji se pokušao obraniti bacanjem suzavca, a zatim i pucnjevima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Italija: Otkazana utakmica u Torinu zbog smrti navijača Parme Slika nije dostupna UEFA: Zbog rasističkih uvreda prekidat ćemo utakmice

Prema zasada dostupnim podacima, skupina navijača PSG-a koja je napala gostujućeg navijača, a zatim i policajca, sastojala se od ultradesničara koji su izvikivali parole "Francuska Francuzima", dok je policajac koji se obranio pucnjevima tamnoput.

Pariško javno tužilaštvo je otvorilo formalnu istragu zbog
ubojstva, a iako je za sada nemoguće ustanoviti što se točno dogodilo, prva saznanja navode na zaključak kako je policajac reagirao u nužnoj samoobrani. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene