Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef francuske kontraobavještajne službe Bernard Sqarcini izjavio je za list Le Monde kako 'Francuskoj prijeti ozbiljna opasnost od terorizma'.


'Na svim semaforima gori crveno svjetlo. U Francuskoj postoji opasnost od ozbiljnog terorističkog napada', kazao je Squarcini, podsjetivši na otmicu pet francuskih državljana na sjeveru Nigera te spomenuvši kako postoje 'određene informacije kojima služba raspolaže'.

Vezani članci Kupalište na Stoji, Pula Incident na poznatom kupalištu u Puli: "Treba se utvrditi što se točno dogodilo, je li bilo uključeno kakvo oružje ili ne" Miroslav Škoro Škoro: ''Danas sam smijenio Peternela, a on mi je zaprijetio obračunom. Svoju odluku neću povući''

Već tjedan dana, francuski dužnosnici upozoravaju na potencijalne napade, a prije tjedan dana Bernard Squarcini je upozorio kako opasnost od napada na području Francuske 'nikad dosad nije bila toliko velika', što je u četvrtak potvrdio i ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux, kazavši kako je 'opasnost iznimno pojačana u zadnjih nekoliko dana'.

>> 'Francuska se nalazi pod prijetnjom terorizma'

Nakon usvajanja, 14. rujna, zakona kojim se zabranjuje nošenje muslimanske burke u javnosti, sudjelovanja francuskog kontingenta u operacijama u Afganistanu, napada u srpnju francuskog komandosa na Al-Kaidinu bazu u kojemu je poginulo sedam ekstremista, njihove prijetnje Parizu postale su sve češće. U utorak navečer evakuirani su posjetitelji Eiffelova tornja i željezničke postaje St. Michel zbog prijetnje bombaškim napadom. Ustanovljeno je da su prijetnje bile lažne. (Hina)