Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na suđenju za Ovčaru pročitani iskazi svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara u studenome 1991. godine, koje je na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu treći put vraćeno na početak, ponovno su pročitani iskazi svjedoka saslušanih u prošlom postupku.

Svih 17 optuženih za strijeljanje oko 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari, u ponedjeljak su, na početku novog suđenja ponovno zanijekali krivnju.

Vrhovni sud Srbije je potkraj 2006. godine ukinuo prvostupanjsku presudu Specijalnog suda kojom je 15 optuženih proglašeno krivima, a dvojica oslobođena. Odluka Vrhovnog suda objašnjena je nepotpuno i nepravilno utvrđenim činjeničnim stanjem. Nakon toga je suđenje počelo ispočetka u proljeće ove godine, a u ponedjeljak je zbog promjene u sastavu sudskoga vijeća počelo još jednom ispočetka.

Članici sudskoga vijeća, sutkinji Gordani Petrović Božilović 1.
listopada ove godine istekao je mandat sutkinje za ratne zločine te je ona napustila taj sud, a prošlog je mjeseca obrana optuženih zbog toga zatražila izuzeće sudskog vijeća Specijalnog suda, te predsjednika Okružnog suda u Beogradu Siniše Važića i predsjednice Vrhovnog suda Srbije Vide Petrović Škero.

Svi su ti zahtjevi odbijeni, pa je suđenje moglo u ponedjeljak
ponovno početi, ponovnim čitanjem optužnice i novim izjašnjavanjem optuženih.

Suđenje se nastavlja u srijedu, kako je predviđeno, saslušanjem prvog svjedoka-suradnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene