Na prosvjedima održanim u subotu u Jeruzalemu na kojima se tražila ostavka premijera Benjamina Netanyahua vladala je velika napetost, a u nastojanju da se ona bar dijelom smanji dovitljivi je Izraelac postavio stolove za masažu te je nudio besplatan tretman, piše Times of Israel.

Galerija


Na zamisao je došao tridesetogodišnji Ohad, koji je na taj način želio pomoći sudionicima prosvjeda da se oslobode gnjeva i stresa te istodobno simbolično poručiti Netanyahuu "da već jednom popusti".

Vezani članci Izrael potpisao sporazume s UAE-om i Bahreinom - 2 Izrael potpisao s UAE-om i Bahreinom sporazume o normalizaciji odnosa: "Ovo mijenja tijek povijesti" Koronavirus, bolnica Izraelci se pripremaju za trotjednu karantenu uoči blagdana: "Kolektivno nas kažnjavaju"

Prvobitno je kanio uslugu masaže ponuditi policajcima, pojasnivši da se na potez odlučio jer je uvjeren da na osobnoj razini "upravo oni prolaze kroz vrlo teško razdoblje".

No na kraju je masirao samo prosvjednike, piše Times of Israel. Ohad je kazao da ga je iznenadio pozitivan odaziv ljudi. "Nisam očekivao ništa slično, mislio sam da će moja usluga biti tek neuobičajena sporedna stvar."

Dodao je da kani nastaviti s uslugom masaže i tijekom budućih prosvjeda. Na jeruzalemskom Pariškom trgu u subotu navečer okupilo se oko 10.000 prosvjednika, većinom mladih ljudi, koji su od dugogodišnjega izraelskog čelnika tražili ostavku.

Policija im je dopustila da na trgu ostanu do jedan sat nakon ponoći kada su se većinom sami razišli.