Zbog sumnje da je u autobusu bomba zatvoren granični prijelaz (Foto: 24ur.com)
Zbog sumnje da je u autobusu bomba zatvoren granični prijelaz (Foto: 24ur.com) Foto: 24ur.com

Slovenska policija istraživala je sumnju da se u autobusu hrvatskih registarskih osoba nalazi bomba. Prijetnja se pokazala lažnom, nakon čega je prijelaz ponovno otvoren za promet.


U četvrtak ujutro u 8:40 sati zatvoren je granični prijelaz Kaštel/Dragonja. Slovenska je policija istraživala sumnju da se u autobusu hrvatskih registarskih oznaka nalazi bomba, ali pokazalo se da se radi o lažnoj prijetnji. Policija je privela hrvatskog državljanina koji je lažno prijetio bombom, a granični prijelaz opet je otvoren za promet.

Vezani članci Davor Bozinovic odrzao je bilateralni sastanak sa saveznim ministrom unutarnjih i domovinskih poslova i graditeljstva SR Njemacke, Horstom Seehoferom Njemački ministar policije nema prigovora: Hrvatska policija ispravno štiti granicu Potres u Sloveniji Potres zatresao Sloveniju: Epicentar 60 km jugozapadno od Zagreba

Dok je promet bio zatvoren, osobna vozila preusmjeravala su se na susjedni granični prijelaz, dok su teretna vozila čekala da se situacija razriješi.

Lokalni potral Primorske novice javio je da je u autobusu s hrvatskim registarskim oznakama, na redovnoj liniji, hrvatski državljanin prijetio da ima bombu te da je zbog sigurnosti promet zatvoren.

I prema neslužbenim informacijama portala 24ur.com, policija je provjeravala je li u autobusu koji je prelazio granicu bomba, a radi se o vozilu rovinjske kompanije Črnja tours. (Hina)