Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše kiše, previše sunca

VIDEO Kina: Dok sjever pliva u vodi, na jugu velika suša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se sjever Kine bori s velikim poplavama, u nekim južnim dijelovima već mjesecima nije pala kiša i bez pitke vode bi uskoro moglo ostati 3 milijuna stanovnika.

Više od 42.000 hektara poljoprivredne zemlje poplavljeno je od kad su počele obilne kiše u kineskoj regiji Inner Mongolia. Kiše su ondje počele su padati krajem srpnja i poplavile su veliko područje grada Yakeshi, piše AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

Obilna kiša koju prate grmljavinsko nevrijeme, jak vjetar i tuča, oštetile su velik broj obiteljskih kuća, mostove i ceste.

Cesta na jednom brdu u blizini rijeke Hailar, trenutačno se nalazi ispod 170 centimetara vode. Od kad je počela ova prirodna nepogoda zbog veće količine vode oštećeno je 40 kući i poplavljeno 42.000 hektara poljoprivredne zemlje.

Na jugu suša

Na drugom kraju Kine, u provinciji Hunan, zemlja za vodom žeđa. Presušilo je 556 rezervoara i nekoliko rijeka.

Mnogi dijelovi Hunana kišu nisu vidjeli mjesecima, zbog čega je zemlja od suhoće počela pucati. Ukoliko u sljedećem tjednu ne padne kiša, bez pitke vode će ostati više od tri milijuna ljudi, objavio je tamošnji stožer za sušu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene