Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske snage sigurnosti ubile su u utorak u vatrenom okršaju na Kavkazu petoricu gerilaca, među kojima i mogućeg organizatora prosinačkog napada automobilom bombom, objavile su vlasti.


U tom puškaranju u Dagestanu poginuo je i jedan policajac, a drugi je ranjen. Okršaj se dogodio kad su policajci opkolili kuću u mjestu Hasavirtu na granici s Čečenijom, objavio je nacionalni protuteroristički odbor.

Vezani članci Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Ruski diplomati Sjevernu Koreju morali napustiti na vlastiti pogon: "Putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući" Ptičja gripa, ilustracija U Rusiji novi soj ptičje gripe prešao na ljude: Zaraženo sedam djelatnika farme

Dagestan je većinski muslimanska regija na jugu Rusije, na Kaspijskom jezeru, a nasilje vuče korijene u islamističkome ustanku koji je počeo u dvama postsovjetskim separatističkim ratovima u Čečeniji.

SNIMKA NADZORNIH KAMERA Trenutak kada je bombaš pokušao proći detektor metala

Protuteroristički odbor objavio je kako je jedan poginuli muškarac bio lokalni gerilski vođa koji je sudjelovao u organiziranju napada u kojem je u prosincu u gradu Pjatigorsku na jugu Rusije poginulo troje ljudi.

Nakon toga napada uslijedio je novi samoubilački napad u Volgogradu, također na jugu zemlje, a tada je poginulo 34 ljudi. Za oba su napada okrivljeni pripadnici dagestanske gerilske skupine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook