Na prosvjedima policajaca u Port-au-Princeu u nedjelju izbili su neredi. Muškarca su prebili na smrt, a zatim ga zapalili, optužujući ga da je pucao na mnoštvo.

Galerija


Muškarac je linčovan u nedjelju u Port-au-Princeu na prosvjedima policajaca koji su tražili bolje plaće i predstavnika političke oporbe koji su tražili ostavku predsjednika Jovenela Moisea, na kojima su paljene trgovine i gume.

Vezani članci Neredi u Hong Kongu (Foto: AFP) Opsadno stanje u Hong Kongu: Prosvjednici zabarikadirani na sveučilištu, vlasti ne odbacuju daljnju upotrebu sile Slika nije dostupna Prije tri godine razoren je Haiti: 'Za mene ovdje nema budućnosti'

Muškarac je prebijen na smrt, a prosvjednici su zatim njegovo tijelo zapalili optužujući ga da je pucao na mnoštvo, pokazuju snimke mjesne televizije.

Na prosvjedima su paljene trgovine i gume koje su stavljene ispred ulaza u kanadsko veleposlanstvo, ali nije bilo veće štete, izvijestio je France Presse. Kanadsko veleposlanstvo optužuju, kao i druga zapadna predstavništva na Haitiju, da podupiru predsjednika Moisea.

"Plaće su nam bijedne. Nemamo osiguranja: imamo iskaznicu, ali u koju god bolnicu dođemo, traže od nas da platimo", rekao je policajac koji je htio ostati anoniman.

U zadnja dva mjeseca prosvjedi se redovito organiziraju u haićanskoj prijestolnici tražeći predsjednikov odlazak.

"Nećemo odustati sve dok (predsjednik) ne napusti zemlju", rekao je u nedjelju Evens Paul, pristaša oporbene skupine. "Društveno i gospodarsko stanje je katastrofalno, imamo takozvanog zastupnika, a narod tavori u neimaštini", požalio se prosvjednik. (Hina)