Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Začinjena' heavy metalom

Na ovakvoj misi sigurno nikada niste bili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupinu dugokosih heavy metalaca možda nikada ne biste mogli zamisliti kako pjevanjem i sviranjem sudjeluju u misi evangelističke crkve, ali svake subote upravo se to događa u predgrađu Bogote, glavnog grada Kolumbije.

Ono što se može činiti kao koncerti ili tulum zapravo je dio vjerske službe koja se malo razlikuje od uobičajenih, piše AP.

Pročitajte i ovo Josip Dabro, Mario Radić "kulturna agresija" VIDEO Domovinski pokret objavio rat cajkama, a čelni ljudi im se zabavljaju uz četničke pjesme Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

'Pantokrator' je evangelistička crkva smještena u Bosi, u predgrađu Bogote. Njezinih 50 članova okuplja se svake subote na misi na kojoj sviraju heavy metal.

Crkvu je osnovao 31-godišnji pastor Cristian Gonzalez, koji je daleko od konvencionalnog svećenika, ali jedan od onih čija je poruka božje ljubavi univerzalna.

>> Hit u Švedskoj: Svi poludjeli za techno misama. Pogledajte zašto!

21-godišnja Ana Maria Cabrera jedna je do njegovih župljana, te je kazala kako se s Bogom povezala upravo kroz ovu crkvu. 'Pronašla sam Boga u ovoj crkvi, tog vjernog prijatelja koji je uvijek uz vas, koji ne pušta vašu ruku', kkazalaje Cabrera.

'To je Bog koji s vama ostaje i zbog njega osjećate da nikada niste sami. To je veoma važno, bez obzira na to kako izgledate ili koju glazbu slušate. Ako pogledate ljude u crkvi, vidjet ćete da je svatko od njih ima osmijeh na licu', objasnila je Cabrera.

Ova kongregacija možda izgleda divlje, ali većina članova ne konzumira ni drogu niti alkohol. U Kolumbiji osam posto stanovnika su katolici, a 20 posto evangelista.

Kako izgleda 'heavy metal' misa, možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene