Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Kubi uhićeno sedam predstavnika oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmero predstavnika oporbe koji zahtijevaju 'bezuvjetno' oslobađanje svih političkih zatočenika na Kubi uhićeni su u Santa Clari, u središtu otoka.

U utorak je osamnaestero predstavnika oporbe prosvjedovalo prošetavši u povorci ulicama Santa Clare, grada 270 km istočno od Havane, tražeći 'bezuvjetnu slobodu za političke zatočenike'. 

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Slika nije dostupna Prva skupina Kubanski politički zatvorenici stižu u Madrid

Policija je uhitila sedmero prosvjednika, kako navodi oporbenjakinja Marta Beatriz Roque.

Roque je jedina žena među 75 disidenata koji su 2003. bili osuđeni na zatvorske kazne od 6 do 28 godina. Oslobođena je godinu dana kasnije, zbog zdravstvenih tegoba. Dodaje da je među sedmero uhićenih u Santa Clari i Jorge Luis Garcia Antunez koji je u travnju pušten na slobodu nakon 17 godina provedenih u zatvoru.

Kubansko povjerenstvo za ljudska prava i za nacionalnu pomirbu kojim predsjeda oporbenjak Elizardo Sanchez, procjenjuje da na Kubi ima 250 političkih zatvorenika.

Vlada tvrdi da na Kubi nema političkih zatvorenika, već da su to američki 'plaćenici' i osobe koje su htjele 'remetiti javni red' ili
su 'izvršile teroristički čin'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene