Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza se zahuktava

Na Kosovu kamenovali konvoj Borisa Tadića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albanski prosvjednici u petak su kod Dečana na jugozapadu Kosova kamenovali kolonu vozila u kojoj je bio srbijanski predsjednik Boris Tadić i članovi državnog izaslanstva.

Skupina od oko 200 kosovskih Albanaca, aktivista pokreta Samoopredjeljenje, bacala je kamenje na Tadićevu kolonu, koju su pratili pripadnici policijske i pravosudne misije EU-a na Kosovu - EULEX.

Pročitajte i ovo gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..." Kolona pred tunelom Mala kapela - 1 HAK poziva na oprez Kilometarska kolona pred Malom Kapelom, otkriveno i o čemu je bila riječ

Kosovska policija, koja je osiguravala prometnicu, sukobila se s prosvjednicima nastojeći ih udaljiti od ceste i spriječiti ih da je blokiraju.

Pokret Samopredjelenje je priopćio da 20 njegovih aktivista ozlijeđeno u sukobu s policijom, te da su zatražili liječničku pomoć u Domu zdravlja u Dečanima.

Prištinski mediji su javili da je kolona ipak uspjela stići do manastira Visoki Dečani, gdje predsjednik Tadić sudjeluje na liturgiji povodom pravoslavnog Božića.

'Bačeno je nešto kamenja i određeni broj automobila je lakše oštećen. Automobil predsjednika Tadića nije pogođen', izjavio je glasnogovornik Eulexa, Nicholas Hawton.

Tadić tradicionalno posjećuje manastir iz 14. stoljeća u Dečanima kako bi obilježio pravoslavni Božić 7. siječnja. Njegovi raniji posjeti u pravilu su prolazili bez izgreda. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene