Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema veze s eksplozijom'

PRIRODNI FENOMEN ILI POSLJEDICA EKSPLOZIJE? Na obalu isplivalo tisuće uginulih riba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizori koji su obišli svijet prikazuju moguće posljedice snažne eksplozije koja se prošlog tjedna dogodila u luci Tianjin, na sjeveroistoku Kine.

Tisuće uginulih riba more je izbacilo na plaže nedaleko od mjesta ekspolzije koje su se 12. kolovoza dogodile u skladištu kemijskih proizvoda i koje su odnijele 114 žrtava. I dalje je prisutan rizik onečišćenja okoliša golemih razmjera. U skladištu koje je esplodiralo nalazilo se 100 tona natrijevog cijanida koji je potencijalno smrtonosan za ljude.

Pročitajte i ovo Ruski napadi na Ukrajinu rat u Europi VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Sankt-Peterburgom, dvoje mrtvih u napadu dronom na Odesu: "Rusija se nastavlja boriti protiv civila" Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

Kineske vlasti kažu kako masovno ugibanje riba, koje su uočene na plaži 6 kilometara udaljenoj od mjesta eksplozije, nema veze sa eksplozijom u skladištu kemijskih proizvoda u Tianjinu, piše The Guardian.

SKRIVAJU LI ISTINU O KATASTROFI? 'Informacije nisu bile dovoljno jasne'

Fotografije koje su se proširile društvenim mrežama prikazuju rijeku Hai ispunjenu mrtvim ribama, što je među stanovništvom izazvalo strah od mogućnosti curenja štetnih kemikalija s mjesta eksplozije.

 

 

 

Vlasti upozoravaju da je više od 40 vrsta kemikalija koje su se nalazile u skladištu odgovarajuće zbrinuto te kako mjesta za paniku nema. A prema pisanju kineskih agencija, istraživanja koja su provedena u četvrtak nisu pokazala prisutnost veće količine cijanida u rijeci.

Voditelj kineskog centra za okoliš, Deng Xiaowen navodi kako pojava masovnog ugibanja riba nije neobična za vrijeme ljetnih mjeseci.

'Kada temperatura raste kisik može ispariti, što može izazvati umiranje riba od hipoksije', rekao je Xiaowen, za Global Times te dodao kako čim bude poznat uzrok ove pojave, javnost će promptno biti obavještena.

Zhang Yunli, voditelj udruženja kineskih ribara također kaže kako je moguće da su ribe uginule zbog promjene saliniteta, pojave koaj se događa svake godine.

Tjedan dana od eksplozije pripadnici vojske i dalje se nalaze na terenu te rade na dekontaminaciji područja zahvaćenog eksplozijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene