Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otapanje snijega i obilne kiše prouzročile su u petak poslije podne i navečer bujice i poplave na jugu Srbije, zatvoreno je nekoliko lokalnih cesta, a srbijanski mediji javljaju da je ugrožen i promet na autocesti od Beograda preko Niša prema Makedoniji i Grčkoj.


Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u petak na večer da je zbog obilnih oborina proglašena izvanredna situacija na dijelu teritorija grada Vranja i u općini Vladičin Han.

Vezani članci Srpska vojska na graničnom prijelazu u Šidu U jednom danu broj novooboljelih u Srbiji porastao tri puta, jedna osoba preminula Srpska policija, ilustracija Zaraženo 49 štićenika: U Srbiji uhićena ravnateljica doma za starije, nije spriječila širenje koronavirusa

Nabujala Južna Morava prijeti da poplavi Vranje, a kasnije poslije podne već je odnijela nasip ceste kod Vladičina Hana. Nabujali lokalni potoci ugrozili su i Vladičin Han i poplavili središte ovog gradića, a zbog izlijevanja rijeka u području Vranjske banje proglašena je izvanredna situacija, izvjestila je Radiotelevizija Srbije.

Srbijanska uprava za ceste apelirala je na maksimalan oprez i preporučila vozačima u ovom području da prilagode vožnju uvjetima na cesti.

U Srbiji je tijekom katastrofalnih poplava u svibnju prošle godine stradalo ukupno 57 osoba, evakuirano je oko 32.000 građana, među kojima 25.000 samo iz Obrenovca koji je najviše i postradao, a po službenim podacima ukupne štete i gubici u Srbiji od svibanjskih poplava su oko 1,5 milijardi eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook