Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paljba po konvoju

Na istoku Ukrajine pucano na promatrače OESS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jedan od vojnika ustao je i ispalio dva pucnja u pravcu konvoja OESS-a. Meci su prošli na oko dva metra od drugog vozila OESS-a', objavila je organizacija u dnevnom izvješću

Osobe u vojnim odorama pucale su na istoku Ukrajine na promatrače Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) zadužene za nadzor primjene primirja, objavio je u četvrtak OESS.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Slika nije dostupna Šokirani smo HRW: Ukrajinska vojska i pobunjenici koristili kasetne bombe

Incident, prvi tog tipa o kojem se izvješćuje, dogodio se u srijedu u zoni pod nadzorom ukrajinske vojske 15 km zapadno od Donecka, uporišta proruskih separatista, i u njemu nije bilo žrtava.

Po OESS-u, dva vozila organizacije kretala su se prema Donecku sredinom dana kad ih je, približavanjem kamiona koji je prevozio "veliki zeleni drveni sanduk" 80 metara dalje, zasula paljba jedne od dvoje uniformiranih osoba iz kamiona.

Priručnik: Kako otkriti ruski tenk

"Jedan od vojnika ustao je i ispalio dva pucnja u pravcu konvoja OESS-a. Meci su prošli na oko dva metra od drugog vozila OESS-a", objavila je organizacija u dnevnom izvješću. "Zbog zabrinutosti za sigurnost, posebna promatračka misija u Ukrajini smjesta je napustila zonu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene