Brod Jadran (Foto: Wikipedia)
Brod Jadran (Foto: Wikipedia)

Vojna policija u petak je u Tivtu pregledom školskog broda, jedrenjaka Jadran pronašla više desetaka kilograma tvari za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim tvarima.


Crnogorsko ministarstvo obrane sumnja da su određene kriminalne skupine imale namjeru iskoristiti krstarenje školskog broda Jadran, jer je za danas bilo planirano isplovljavanje na petnaestodnevno putovanje Tivat – Istanbul – Pirej.

Vezani članci Zapljena u policijskoj akciji (Foto: PU varaždinska) Uhićeno osam osoba: Policija spriječila postavljanje dviju eksplozivnih naprava u Varaždinu U vozilu pronađeni kokain i marihuana (Foto: PU zagrebačka) - 1 Pao zagrebački diler: U Golfu prepakiravao i skrivao drogu, policija pronašla kokain i marihuanu

"Na osnovu operativnih radnji ovlaštenih službenih lica Odjela za vojnoobavještajne i sigurnosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne skupine imaju namjeru iskoristiti krstarenje školskog broda Jadran, koje je bilo planirano za danas, 19. travnja 2019. godine, za provođenje kriminalnih aktivnosti", navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Iz tog vladina resora podsjećaju da je za jučer bila planirana praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, u okviru dosadašnje suradnje Ministarstva obrane i Sveučilišta Crne Gore.

"Vojna policija u ranim je jutarnjim satima izvršila pregled i pretres školskog broda Jadran, pri čemu je pronađeno više desetaka kilograma tvari za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim tvarima. O navedenom je obaviještena Uprava policije i nadležno tužiteljstvo", ističu iz Ministarstva.

Dodaje se da pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlaštenog tužitelja, provode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinitelja tog kaznenog djela.

Inače, Jadran je hrvatski školski brod jedrenjak koji je za vrijeme agresije na Hrvatsku 1990. godine bio na remontu u Tivtu te je zadržan u Crnoj Gori, gdje se nalazi sve do danas.

Trenutačno je u službi crnogorske ratne mornarice, iako republika Hrvatska još uvijek traži povrat otete imovine. (Hina/D.I.)