Na 18. godišnjicu terorističkih napada na SAD, eksplozija u veleposlanstvu SAD-a u Afganistanu!

Galerija


Nešto poslije ponoći, točno na obljetnicu napada na SAD, svjedoci su izvijestili o dimu blizu ambasade SAD-a u Kabulu. Unutar ambasade čula se poruka preko zvučnika: "Eksplodirala je raketa.“

Vezani članci Imigranti (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Novi američki udar na stotine tisuća imigranata: Siromašnima neće dobiti vizu kako bi se ''pobrinuli sami za sebe'' Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH) Dvojica hrvatskih vojnika ranjenih u Afganistanu su stabilno i izvan životne opasnosti

Radi se o prvom velikom napadu na afganistansku prijestolnicu otkako je američki predsjednik Donald Trump odustao od razgovora s talibanima kako bi oklončao rat. Dužnosnici su sat vremena nakon napada priopćili kako u napadu nije bilo ozlijeđenih. Nakon eksplozije čula se sirena, javlja Daily Mail.

I NATO je priopćio kako u napadu nije bilo ozlijeđenih. Dvije talibanske automobilske bombe eksplodirale su prošloga tjedna te usmrtile nekoliko civila i dvije članice NATO misije.

Trump je u ponedjeljak potvrdio da su pregovori s čelnicima afganistanskih talibana prekinuti te da još i dalje razmatra povlačenje američkih snaga iz Afganistana.

"Što se mene tiče, pregovori su mrtvi", rekao je Trump novinarima.

Na današnji dan 2001. godine pripadnici Al-Qaide oteli su četiri američka aviona i izveli simultani napad na više ciljeva u SAD-u.

Dva aviona udarila su u tornjeve Svjetskog trgovačkog centra (WTC) u New Yorku. Treći zrakoplov udario je u Pentagon u blizini Washingtona, a četvrti se srušio u Pennsylvaniji nakon što su putnici pružili otpor otmičarima.

Poginulo je 2983 ljudi.