Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11. rujna

Napadnuta američka ambasada u Kabulu na 18. godišnjicu terorističkih napada na SAD

Kabul, policija (Foto: SHAH MARAI / AFP)
Kabul, policija (Foto: SHAH MARAI / AFP) SHAH MARAI / AFP
Aktualno Galerija Kabul, policija (Foto: SHAH MARAI / AFP) Kabul, policija (Foto: SHAH MARAI / AFP) Foto: SHAH MARAI / AFP Kabul, vojska (Foto: WAKIL KOHSAR / AFP) Kabul, vojska (Foto: WAKIL KOHSAR / AFP) Foto: WAKIL KOHSAR / AFP Kabul, vojska (Foto: WAKIL KOHSAR / AFP) Kabul, vojska (Foto: WAKIL KOHSAR / AFP) Foto: WAKIL KOHSAR / AFP +0 Kabul, vojska (Foto: WAKIL KOHSAR / AFP) Galerija 1/4 >>
Na 18. godišnjicu terorističkih napada na SAD, eksplozija u veleposlanstvu SAD-a u Afganistanu!

Nešto poslije ponoći, točno na obljetnicu napada na SAD, svjedoci su izvijestili o dimu blizu ambasade SAD-a u Kabulu. Unutar ambasade čula se poruka preko zvučnika: "Eksplodirala je raketa.“

Pročitajte i ovo Screenshot Vučić oduševljen Srbi bijesni, Trumpov zet u Beogradu želi graditi luksuzne nebodere: "To je van pameti graditi na tom mjestu" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

Radi se o prvom velikom napadu na afganistansku prijestolnicu otkako je američki predsjednik Donald Trump odustao od razgovora s talibanima kako bi oklončao rat. Dužnosnici su sat vremena nakon napada priopćili kako u napadu nije bilo ozlijeđenih. Nakon eksplozije čula se sirena, javlja Daily Mail.

I NATO je priopćio kako u napadu nije bilo ozlijeđenih. Dvije talibanske automobilske bombe eksplodirale su prošloga tjedna te usmrtile nekoliko civila i dvije članice NATO misije.

Trump je u ponedjeljak potvrdio da su pregovori s čelnicima afganistanskih talibana prekinuti te da još i dalje razmatra povlačenje američkih snaga iz Afganistana.

"Što se mene tiče, pregovori su mrtvi", rekao je Trump novinarima.

Na današnji dan 2001. godine pripadnici Al-Qaide oteli su četiri američka aviona i izveli simultani napad na više ciljeva u SAD-u.

Dva aviona udarila su u tornjeve Svjetskog trgovačkog centra (WTC) u New Yorku. Treći zrakoplov udario je u Pentagon u blizini Washingtona, a četvrti se srušio u Pennsylvaniji nakon što su putnici pružili otpor otmičarima.

Poginulo je 2983 ljudi.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene