Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pretjerano uživanje u alkoholnim pićima ubija pola milijuna osoba svake godine u Rusiji i ostavlja posljedice na životni vijek muškaraca, niži od onog siromašnih zemalja poput Bangladeša i Hondurasa, piše u izvješću.


'Prekomjerna upotreba alkohola svake godine izazove preranu smrt približno 500.000 osoba u Rusiji', piše Građanska komora Rusije u dokumentu koji citira agencija RIA Novosti. 'Epidemija alkoholizma u Rusiji dovela je do toga da je smrtnost muškaraca na slobodi tri puta veća od smrtnosti muškaraca iste dobi koji su u zatvoru', bilježe autori izvješća naslovljena 'Prekomjerna konzumacija alkohola u Rusiji: društveno-ekonomske posljedice i mjere za borbu'.

Vezani članci Ljekarna, ilustracija Nestašica medicinskog alkohola: Ljekarnička komora objavila preporuke o ograničenom izdavanju Slika nije dostupna ŠOKIRANA MAJKA IZ SLAVONIJE 'Djevojke natapaju tampone alkoholom da im uđe direktno u krv'

Zloporaba alkoholnih pića ustanovljena je i kod velike većine počinitelja zločina. 'Približno 80 posto ubojica pijano je u trenutku zlodjela. Približno 40 posto samoubojica' u istom je stanju, dodaje se u izvješću.