Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački brodovi koji plove pod britanskom zastavom u vodama ispred Afričkog roga uskoro će smjeti imati naoružane čuvare kako bi se mogli zaštititi od napada gusara, izjavio je u nedjelju britanski premijer David Cameron.


'Pokazuje se da brodovi koji imaju naoružane čuvare nisu meta napada, otmica ni zahtjeva za otkupninom', izjavio je predsjednik vlade u razgovoru za TV postaju BBC 2.

'Obavijestit ćemo brodove koji plove pod britanskom zastavom da, ako to žele, mogu imati naoružane čuvare zbog svoje sigurnosti', nastavio je Cameron, ocjenjujući da je to 'važan iskorak u borbi protiv gusarstva'.

To dopuštenje, koje će stupiti na snagu za mjesec dana, odnosit će se na brodove koji osiguravaju prijevoz namirnica ili putnika, a plove blizu Afričkog roga, u Adenskom zaljevu, u vodama ispred somalijske obale, u Arapskom moru i u Indijskom oceanu. (Hina)

Vezani članci Koronavirus u Indiji Afrika ima milijun zaraženih, mrtvačnice u JAR-u odavno su prepune, Indija prešla dva milijuna Slika nije dostupna Hrvatski Caritas pokrenuo akciju za pomoć gladnima u Africi