Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od pet tisuća pristaša pokreta 'Dveri' okupilo se u subotu navečer na Trgu Republike u Beogradu na prosvjedu protiv održavanja Parade ponosa koja je najavljena za nedjelju.


Među prosvjednicima je bio i velik broj svećenika od kojih se, prema pisanju Kurira, moglo čuti kako 'Bog nije blagoslovio gay paradu, ali je ovaj skup'.

Vezani članci Brat Georgea Floyda održao govor i pozvao na miran prosvjed - 3 Brat Georgea Floyda održao dirljiv govor i poručio prosvjednicima: ''Ako ja ne dižem stvari u zrak i ne uništavam, što vi onda radite? Ništa od toga neće ga vratiti'' Prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda u SAD-u - 1 Petero poginulih na prosvjedima u SAD-u: Uhićene tisuće ljudi, među njima i njujorški senator. Trump prijeti vojskom, kaos i nasilje na ulicama

Prosvjed je počeo himnom 'Bože pravde', a prije samog prosvjeda vođa pokreta. Boško Obradović, je rekao da će, ukoliko Biro za koordinaciju rada sigurnosnih službi odobri paradu, 'uslijediti niz oštrih akcija', piše Kurir.

'Ovdje smo se okupili da promoviramo volju većine, da se gay parada ne održi, ovo čak nije više pitanje parade već obiteljske Srbije. Ne dozvolimo da privilegirana manjina utječe na život i volju većine. Je li moguće da vlast nameće volju gayeva, a ne sluša volju naroda i patrijarha?', izjavio je Obradović.

Rekao je i kako je skup upozorenje državi te najvaio da se neće razići s ulica dok ta parada ne bude otkazana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook