Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslani spasioci

Na Antarktici se nasukao brod sa 74 putnika i 30 članova posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod na kružnom putovanju, koji plovi pod bahamskim stijegom, zaustavljen je blizu ledenjaka na Antarktici sa 104 osobe koje nisu u opasnosti, doznaje se od predstavnika argentinske pomorske službe.

'Sve je pod nadzorom i nema opasnosti', naglasila je argentinska pomorska služba u priopćenju, dodavši da trup broda nije oštećen. Brod 'Ocean Nova' sa 74 putnika i 30 članova posade zaustavio se blizu argentinske baze San Marina iz još nepoznatih razloga, a pretpostavlja se zbog oseke ili plovećih santa, objasnio je glasnogovornik marine.

Pročitajte i ovo Pismo kapetana Marka Bekavca Kriminalizaciji pomoraca Potresno pismo kapetana koji sedam mjeseci leži u zatvoru: "Nevin sam u pritvoru s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

Španjolski oceanografski brod 'Hesperides', koji vodi istraživanja, nalazi se oko 100 km od 'Oceana Nove' i zaplovio je prema njemu. Krstarenja prema Antarktici i tamošnjim ledenjacima sve su popularnija. Prošle je sezone registrirano ukupno 46.000 posjetitelja ili dva puta više nego prije pet godina, po podatcima Udruge antarktičkih touroperatora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene