Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Myanmarska hunta oslobađa 9.002 zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Myanmarska hunta objavila je da će kao znak 'dobre volje i dobrote' pustiti na slobodu 9.002 zatvorenika, objavili su lokalni mediji dodajući da politički zatvorenici vjerojatno neće biti oslobođeni.

'Nismo čuli da će i politički zatvorenici biti oslobođeni', kazao je glasnogovornik oporbene Nacionalne lige za demokraciju Nyan Win. Čelnica NLD-a i dobitnica Nobelove nagrade Aung San Suu Kyi već je pet godina u kućnom pritvoru.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti? Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

Myanmar, nekadašnja Burma, ima više od dvije tisuće političkih zatvorenika. Hunta koja se nalazi na vlasti od 1962. godine opovrgava postojanje političkih zatvorenika.

Među onima koji su pušteni na slobodu nalazi se i novinar Win Tin, koji je najdulje vremena proveo u myanmarskom zatvoru, čak 19 godina.

Nakon puštanja na slobodu rekao je da će nastaviti svoju borbu protiv hunte.

'Nastavit ću se boriti sve dok u zemlji ne zavlada demokracija', rekao je 79-godišnji Win Tin.

On je uhićen 1989. godine i osuđen na 20 godina zatvora zbog toga što je pružio utočište djevojci koja je obavila ilegalni pobačaj. U optužnici je stajalo i da je dijelio protuvladinu propagandu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene