Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suradnji sa Sjevernom Korejom

Mianmar je nova nuklearna sila?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanja neovisnih mianmarskih novinara pokazala su da je vojni državni vrh počeo program za razvijanje nuklearnog naoružanja.

Novinari DVB-a (Democratic Voice of Burma), koji emitira iz Nizozemske, godinama su prikupljali informacije o tajnim vojnim projektima. Prema posljednjim otkrićima, vojska je pokazala ambicije za razvoj nuklearnog programa kako bi jednog dana bila među vodećim nuklearnim silama. Te podatke im je otkrio bivši vojni časnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi da ima tisuće centrifuga u pogonu! Sj. Koreja u novinama objavila sve o nuklearnom programu Slika nije dostupna Vidio ga američki znanstvenik Sjeverna Koreja u tajnosti izgradila veliki pogon za obogaćivanje uranija

Američki senator Jim Webb, predsjedatelj Pododbora za odnose s istočnom Azijom i Pacifikom senatskog Odbora za vanjske odnose, zbog tih je optužbi odgodio planirani put u Mianmar. 'Dokle god postoje naznake za ove optužbe, mislim da ne bi bilo mudro, zapravo bilo bi kontraproduktivno, posjetiti Mianmar', rekao je. On se trebao sresti  s prodemokratskom vođom Aung San Suu Kyiom, koji je pritvoren, prenosi Al Jazeera.

Neovisni novinari su dokazne materijale godinama krijumčarili iz zemlje, a nekoliko stotina fajlova dao im je Sai Thein Win, bivši vojni zapovjednik. DVB je prema skupljenim dokazima snimio i dokumentarac. 'Oni stvarno žele bombu, to je njihov glavni cilj. Također žele rakete i bojne glave', rekao je u Sai Thein Win u dokumentarcu.

>> Myanmar: U tri eksplozije 24 mrtva

>> 'Mianmar ima nuklearne ambicije'

Mianmar kupuje oružje i rakete iz Sjeverne Koreje. Tako je pokazalo posljednje izvješće UN-a o sankcijama Sjevernoj Koreji. 'Oni žive u bunkerskom mentalitetu. Stalno žive u strahu od invazije sa Zapada. Zbog toga su i premjestili glavni grad u središte zemlje', dodao je Aung Zaw, novinar koji je prognan iz Mianmara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene