Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavilo ministarstvo

Prema prvim informacijama nema stradalih Hrvata u nesreći u Bugarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman izrazio je "najdublju sućut i ponudio pomoć" sjevernomakedonskom kolegi Bujaru Osmaniju zbog stradalih državljana te zemlje u autobusnoj nesreći u Bugarskoj u kojoj prema prvim informacijama nema stradalih Hrvata, priopćio je u utorak MVEP.

Poginulo je 46 ljudi nakon što se autobus sa sjevernomakedonskim registracijskim oznakama zapalio na autocesti u zapadnoj Bugarskoj rano u utorak, rekao je visoki dužnosnik bugarskog ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

Djelatnik veleposlanstva Sjeverne Makedonije u Sofiji potvrdio je za BTV da su većina poginulih sjevernomakedonski državljani.

"Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je stradao netko od hrvatskih državljana", priopćio je MVEP. Hrvatsko veleposlanstvo u Sofiji prati situaciju i u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima, dodaje se.

Ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman telefonski je razgovarao sa sjevernomakedonskim ministrom Osmanijem i izrazio mu "najdublju sućut u ime MVEP-a i svoje osobno te ponudio pomoć".

Grlić Radman je naglasio da su Hrvatska i hrvatski narod solidarni sa Sjevernom Makedonijom i svim njenim građanima, dodaje se u priopćenju.

Plenković Zaevu: Hrvatska je s vama u ovim teškim trenucima

Hrvatska je s vama u ovim teškim trenucima, naveo je premijer Andrej Plenković u sućuti premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu i obiteljima stradalih.

"S velikom sam tugom i iskrenim žaljenjem primio vijest o strašnoj tragediji u Bugarskoj u kojoj je poginulo najviše vaših državljana. U ovim teškim trenucima za obitelji stradalih, kao i za cijelu Sjevernu Makedoniju, Hrvatska je s vama", piše u sućuti hrvatskog premijera sjevernomakedonskom kolegi.

"U ime vlade RH, hrvatskoga naroda i svoje osobno, Vama, obiteljima stradalih i cijeloj Sjevernoj Makedoniji izražavam duboku sućut. Naše su misli i molitve uz vas", naveo je Plenković. 

Jandroković uputio izraze sućuti u povodu nesreće u Bugarskoj

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u utorak brzojav sućuti predsjedniku Skupštine Republike Sjeverne Makedonije Talatu Xhaferiju i obiteljima stradalih sjevernomakedonskih državljana u prometnoj nesreći u Bugarskoj, priopćio je Hrvatski sabor.

"Sve u Hrvatskoj duboko je ganula ova velika tragedija koja je pogodila prijateljsku Sjevernu Makedoniju. Ovim putem upućujemo Vam riječi utjehe i solidarnosti", poručio je Jandroković.

"Istinski suosjećamo s obiteljima stradalih, a Vašim ozlijeđenim sugrađanima želimo brzi i potpuni oporavak", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene