Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Repatrijacija

MVEP objavio koliko je hrvatskih državljana napustilo Sudan

19 hrvatskih državljana u nedjelju je napustilo sukobima zahvaćeni Sudan, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) objavio je ranije da je 21 hrvatski državljanin, a radi se o većinom dvojnim državljanima, zatražio pomoć pri repatrijaciji.

Njih 19 tijekom jučerašnjeg dana napustilo je Sudan, odgovorio je MVEP na Hinin upit.

"Ova repatrijacija, u vrlo izazovnim uvjetima, realizirana je suradnjom Veleposlanstva RH u Kairu i Konzularne uprave MVEP-a, uz pomoć članica EU-a", priopćio je MVEP.

U suradnji s partnerima Ministarstvo nastavlja raditi na povratku preostalih hrvatskih državljana koji su to zatražili, dodaje se.

Pročitajte i ovo Evakuacija u Sudanu - 5 napadnut konvoj Rat u Sudanu: 21 hrvatski državljanin zatražio evakuaciju, tamo je stotinjak Hrvata

Pročitajte i ovo Sukob u Sudanu Zračni udari U tijeku evakuacije stranih državljana iz Sudana, tamo je i stotinu Hrvata: "Do sada je njih 21 zatražilo pomoć"

Mnoge zemlje posljednjih dana evakuiraju svoje državljane iz Sudana, u kojem su u desetodnevnim borbama za vlast između vojske i paravojnih snaga poginule stotine ljudi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene