Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasizam u Engleskoj

Muslimana prvo odbili pa ga primili nakon prijave s 'britanskim' imenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski musliman je optužio zračnu kompaniju Cathay Pacific za rasizam nakon što su ga prvo odbili na razgovoru za posao, da bi ga poslije primili nakon što se prijavio sa 'britanskim' imenom.

Salim Zakhrouf se prijavio da za posao na šalteru Cathay Pacifica u zračnoj luci Heathrow. Zakhrouf , koji u Velikoj Britaniji živi od 1991 i britanski je državljanin, obaviješten je mailom da nije izabran za razgovor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Slika nije dostupna Nosio prsluk s lažnim eksplozivom Terorist koji je u Londonu na ulici izbo nekoliko ljudi bio je na popisu potencijalno opasnih osoba

>> Prekvalifikacijom do posla

48 sati poslije se ponovno prijavio za natječaj sa identičnim životopisom ali ovoga puta kao Ian Woodhouse, te je na razgovor bio pozvan od strane istog službenika koji ga je prethodno bio odbio. Bijesni Zakhrouf je odbio doći na razgovor te je tužio Cathay Pacific zbog rasizma i diskriminacije.

Kad je Daily Mail kontaktirao upravu Cathaway Pacific oni su rekli da je došlo do tragičnog nesporazuma zbog 709 aplikacija te su ponovno pozvali Zakhroufa na razgovor koji više nema volje raditi za ovu kompaniju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene