Beba u krevetiću
Beba u krevetiću Foto: DNEVNIK.hr

U Iranu je troje muškaraca uhićeno zbog preprodaje beba na društvenoj mreži. Pokušali su za 2000 dolara prodati bebe od dvadeset dana i od dva mjeseca, prenosi BBC.


Tri Iranca uhićena su pod optužbom da su preko Instagrama pokušali prodati dvije bebe. Šef teheranske policije, Brig-Gen Hossein Rahimi potvrdio je da je jedna od beba kojima se trgovalo imala samo dvadeset dana, a druga dva mjeseca.

Vezani članci Američki vojnici u Iraku, ilustracija Ubijen otac iranskog nuklearnog programa, izrešetali ga u štićenom vozilu. Vlasti poručuju: "Ovo je čin terorizma, osvetit ćemo ga" Renesansne bebe U renesansi očito nisu znali slikati bebe, pogledajte samo ove spodobe

Bebe su ranije kupili za petsto dolara, a onda ih pokušavali preprodati za dvije, odnosno dvije i pol tisuća dolara za stariju.

Jedan od uhićenih pravdao se da je uzimao bebe od siromašnih obitelji i pokušavao ih prodati u obitelji u kojima bi imale bolju budućnost.

Rahimi je objasnio da su ih upozorili na Instagram oglase koji se bave prodajom beba te da su otkrili desetak takvih stranica, među kojima i spomenuti oglas trojice muškaraca. Bebe su nakon uhićenja predali socijalnoj službi.

Ovo nije prvi takav slučaj

Ranije ove godine, policija je u provinciji Gorgan uhitila četiri žene i muškarca za koje su sumnjali da pronalaze siromašne trudnice i plaćaju im bolničke troškove, a onda im oduzimaju bebe nakon poroda.

Potpredsjednica obiteljskih i ženskih poslova Shahindokht Molaverdi još je 2016. izrazio brigu zbog visokog broja majki za koje se sumnjalo da će prodati svoju djecu.

Rekla je tada kako su žene prisiljene na to raznim čimbenicima među kojima se najviše ističu siromaštvo, ovisnost o drogama, dječji brak i beskućništvo, prenosi BBC.