Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proučavao bombe

Muškarac iz Ohia uhićen zbog planiranja napada na Kongres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz Ohia, koji tvrdi da je simpatizer Islamske države, uhićen je srijedu pod optužbom da je planirao oružani napad na Capitol Hill, potvrđuju sudski dokumenti.

Christopher Cornell (20) proučavao je kako se sastavljaju bombe, kupio je poluautomatsku pušku sa 600 komada streljiva te planirao otputovati u Washington i tamo izvesti napad.

Pročitajte i ovo Jaime Maussan o izvanzemaljcima iz Perua u kongresu Meksiku govorio još u rujnu 2023. Nova predstava u Kongresu Zastupnici tri sata u čudu gledali mumificirana stvorenja, samoprozvani stručnjak šokirao: "Ovo je nova vrsta" Prosvjedi u SAD-u "Ne u naše ime" Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi

Američki Senat blokirao reformu NSA

Sudski dokumenti navode da je Cornell na twiteru, predstavljajući se kao Raheel Mahrus Ubaydah, napisao kako podržava Islamsku državu. Također je FBI-evom tajnom informatoru, u studenome prošle godine, ispričao kako članove Kongresa smatra svojim neprijateljima i iznio mu svoj plan o postavljaju improviziranih eksplozivnih naprava u blizini Kongresa te da vatrenim oružjem ubije njegove zaposlenike i dužnosnike, stoji, među ostalim, u sudskim dokumentima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene