Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

News International, britanski dio News Corpa medijskog magnata Ruperta Murdocha, prodaje svoje sjedište u londonskoj četvrti Wappingu.


News International tako je odustao od planova uređenja lokacije od oko 60.000 četvornih metara gdje se izdavao i list News of the World.

'Većina osoblja News Internationala iz Wappinga sada je preseljena na trg Thomasa Morea, a ostali će biti premješteni do kraja 2011.', priopćila je tvrtka. 'Uslijed toga, i u svijetlu trenutnog stanja na tržištu, News International je odlučio da neće preuređivati svoju lokaciju u Wappingu'.

Tvrtka je i ranije pokušala prodati tu nekretninu čija je vrijednost znatno porasla otkako ju je Murdoch kupio osamdesetih godina prošlog stoljeća. Od posljednjeg pokušaja prodaje tvrtka je odustala 2008. rekavši da će djelatnike iz drugih ureda preseliti u preuređeno sjedište u Wappingu. Tada se govorilo da je vrijednost objekta i zemljišta oko 324 milijuna dolara. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Hakeri upali na naslovnu stranicu britanskog 'The Suna' Slika nije dostupna Murdoch: Žao nam je zbog svih teških prijestupa