Muškarca vode na bičevanje, ilustracija (Foto: AFP)
Muškarca vode na bičevanje, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Indonežanin koji je radio u organizaciji koja je pomogla pisanju strogog zakona protiv preljuba zaradio je bičevanje u javnosti nakon što je uhvaćen u - preljubu s udanom ženom, prenosi BBC.


Nad Mukhlisom bin Muhamedom iz teološkog vijeća u Acehu u četvrtak je izvršena kazna 28 udaraca bičem, a žena s kojom je bio u vezi zaradila je 23 udaraca bičem. Mukhlis je iz vrlo konzervativne regije Aceh, jedinog dijela Indonezije u kojemu se prakticira šerijatsko pravo.

Vezani članci Lijes (Foto: Dnevnik.hr) Što kažete na ovu mjeru? Koga uhvate bez maske mora leći u - lijes Potres, Indonezija Potres jačine 6.9 pogodio podmorje kod Indonezije, nema tsunamija

U toj pokrajini bičevanjem se kažnjavaju istospolni odnosi i kockanje, a po šerijatskom zakonu i proizvodnja, prodaja i konzumiranje alkohola u toj pokrajini zabranjeni su. "To je Božji zakon. Bičevat se mora svatko za koga se dokaže da je kriv čak i kad se radi o pripadniku vijeća ulema", rekao je zamjenik gradonačelnika okruga Aceh Besar Husaini Wahab. U tom okrugu živi Mukhlis.

Husaini je najavio i da će Mukhlis biti izbačen iz vijeća ulema. Mukhlis (46), koji je i vjerski vođa, prvi je takav koji je bičevan u javnosti od stupanja na snagu šerijatskog prava 2005. Vijeće ulema savjetuje lokalne vlasti u pisanju i provedbi šerijatskih zakona. Bičevi se tradicionalno proizvode od ratana, a krvnici imaju sve dijelove tijela osim očiju pokrivene kako ih se ne bi moglo identificirati. Bičevanje se izvodi u javnosti no djeci je zabranjeno promatranje. (Hina)