Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božić je za jednu Engleskinju, umjesto blagdana veselja, postao noćna mora. Podsjećao ju je na to da ju je silovao svećenik obučen u Djeda Božičnjaka.


Nakon godina patnje zlostavljana žena dobila je pravnu bitku. Svećenik Wilfred Baldwin optužen je za silovanje djece.

'Zbog ovoga postoje stvari koje mrzim godinama. Ne podnosim Božić jer me zlostavljao obučen u Djeda Božičnjaka', rekla je 47-godišnja majka troje djece. Ispričala je kako su je mučila sjećanja i noćne more, a priznala je i da je pokušala počiniti samoubojstvo.

Prema njezinim riječima muškarac ju je seksualno zlostavljao kao kaznu za neposluh. 'Časne sestre su znale. Bilo mu je dopušteno uzeti bilo koje dijete i silovati ga. Nekada bi mi čak dao i novac i rekao bi mi da mu je Bog rekao da to mora učiniti', rekla je žena kojoj je na sudu dano ime 'JGE' kako bi joj se zaštitio identitet, piše Daily Mail.

Ona svoj slučaj nije nikada nikome ispričala sve dok joj policija nije došla u kuću zbog istrage oko navodnog zlostavljanja djece. Sudac je odredio da je ponašanje oca Wilfreda odgovornost Crkve. Prema toj odluci, žrtva može tužiti biskupiju u Portsmouthu. No, oni su poručili sudu da ne mogu odgovarati za zlodjela oca Wilfreda jer ga oni nisu zaposlili.