Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U bolnici ga proglasili mrtvim

Novorođenče proglašeno mrtvim oživjelo u lijesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prerano rođeno novorođenče proglašeno je mrtvim u državnoj bolnici u prijestolnici Paragvaja. Ocu djeteta rekli su kako mu je sin umro ubrzo nakon porođaja, a nekoliko sati kasnije bebino je tijelo i 'dostavljeno' obitelji u malenom lijesu. Tada se dogodilo čudo...

Jose Alvarenga organizirao je bdijenje za svojeg, kako je mislio, mrtvog sina. No uskoro je iz malenog lijesa začuo tihi plač. Otvorio ga je i shvatio da beba diše. 'Počeo sam plakati i sa sinom u naručju pojurio nazad u bolnicu'. 

Pročitajte i ovo Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno

Medicinske sestre su malenog dječaka, teškog samo 500 grama, odmah stavile u komoru s kisikom, i stanje mu je sada stabilno. 'Ovo je vrlo neobičan slučaj', rekao je Ernesto Weber, šef intenzivne jedinice na Odjelu pedijatrije.

'Puls vjerojatno bio toliko slab da ga se uopće nije moglo detektirati'

Utvrđeno je kako liječnik koji je pregledavao novorođenče nije kako treba provjerio bebine vitalne funkcije, no liječnik Aida Notario tvrdi kako su malenog oživljavali više od sat vremena. 'Puls mu je vjerojatno bio toliko slab da ga se uopće nije moglo detektirati'.

Prije dvije godine nešto slično se dogodilo i u Engleskoj. Liječnici u Leedsu proglasili su mrtvim bebu koja je pola sata nakon toga 'oživjela'. Maleni Woody, star tek dva tjedna, doživio je srčani udar. Ucviljenim roditeljima Jonu i Karen dato je vrijeme 'za oproštaj', a oni su nakon nekog vremena začuli Woodyjev kašalj i alarmirali liječnike koji su ga na kraju ipak uspjeli spasiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene