Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlačenje tužbi za njega bi bilo 'čudo'

Mrkić: Hrvatskoj bi bilo bolje da nije podnosila tužbu za genocid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Signal kako bi Zagreb odustao ako Beograd osigura podatke o nestalima u Veritasu shvaćaju kao "paravan za pravi motiv takve poruke"

Reagirajući na izjavu hrvatske šefice diplomacije Vesne Pusić kako je Hrvatska spremna razgovarati o povlačenju tužbe protiv Srbije za genocid, njen srpski kolega Ivan Mrkić ne isključuje mogućnost uzajamnog povlačenja tužbi, ali i kaže da je Beograd spreman za sud dok Veritas tvrdi kako je Srbija "već dala popise nestalih koje je imala i nema više što da ponudi Hrvatima", javljaju mediji u Srbiji.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

Pupovac: Nije bilo genocida; Pusić: Nema povlačenja tužbe bez podataka o nestalima

"Neka jedna stvar bude jasna, za Hrvatsku bi bilo bolje da tu tužbu uopće nije podnosila i bolje je za obje zemlje da tužbe budu povučene", kaže srpski ministar Mrkić dodajući kako bi za njega bilo "čudo" kada bi se dvije države do početka postupka pred međunarodnim sudom pravde u Haagu u ožujku ipak dogovorile i povukle tužbe.

Signal kako bi Zagreb odustao ako Beograd osigura podatke o nestalima u Veritasu shvaćaju kao "paravan za pravi motiv takve poruke".

"Srbija nema što ponuditi Hrvatskoj kada su u pitanju nestali. Sve što je imala dala je. Arhivi su otvoreni i podaci su predani hrvatskoj strani", tvrdi Savo Štrbac iz Veritasa i "otkriva" kako je pravi razlog "što se povlačenju tužbi protivi katolička crkva koja je jaka u svakodnevnom životu, kao i pola milijuna branitelja iz posljednjeg rata koji vode kampanju protiv ćirilice, i ujedno protiv Srba". (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene