Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo u Japanu

Možete li ovo zamisliti u Hrvatskoj? Vlak u Japanu uranio 25 sekundi, iz željeznica odmah uputili ispriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je kod nas sasvim uobičajeno da vlakovi na nekim relacijama kasne, u Japanu je to potpuno nezamislivo. Naime, vlak je krenuo svega 25 sekundi ranije što je bilo dovoljno da Japanske željeznice upute službenu javnu ispiriku svojim korisnicima.

 "Velika neugodnost koju smo priuštili našim klijentima zaista je neoprostiva" stoji u njihovom službenom priopćenju. Tvrtka je također navela da nije bilo pritužbi putnika zbog ranijeg odlaska vlaka.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Slika nije dostupna ZABUNIO SE U PERONU Možete li ovo zamisliti u Hrvatskoj? Vlak je kasnio jednu minutu i sada strojovođa tuži poslodavca

Do ovog je došlo jer je vlakovođa mislio da prema rasporedu mora krenuti u 7 sati i 11 minuta, umjesto u 7 sati i 12 minuta. Primjetio je da je pogriješio, ali kako nije vidio da na peronu netko još čeka, odlučio je krenuti, javlja BBC News.

No, nekoliko ljudi koji su čekali na ukrcaj je ostalo na stanici, a jedan od njih prijavio je incident kompaniji.

Japan ima jednu od najpouzdanijih željeznica na svijetu i vrlo rijetko se dogodi da vlakovi putuju u vrijeme koje nije određeno rasporedom.

Slično se dogodilo i prošle godine, kada je vlak kasnio u polasku 20 sekundi.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene