Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moussa: Američki veto završetak je mirovnog procesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Arapske lige Amr Moussa izrazio je žaljenje zbog 'nerazumljivog američkog veta' u Vijeću sigurnosti UN-a koji Arapi smatraju porukom o završetku mirovnog procesa.


'Mi primamo tu poruku s dubokim žaljenjem i velikim bijesom. Ona govori da je mirovni proces u potpunosti završen', rekao je Moussa novinarima.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

'Veto je neshvatljiv i povećava bijes na Bliskom Istoku', rekao je.

SAD su u subotu nakon izraelskog napada u kojem je ubijeno 19 Palestinaca, uglavnom žena i djece u srijedu u Beit Hanounu, uložile veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom bi se osudilo nasilje izraelske vojske u pojasu Gaze i zatražilo hitno povlačenje izraelske vojske s tog teritorija.

Moussa je dodao kako je 'Izrael iskoristio taj veto kao izgovor za nastavak djelovanja' protiv Palestinca.

Veto je također na dnevnom redu hitnog sastanka arapskih ministara vanjskih poslova, koji će se održati u Kairu kako bi se razgovaralo o izraelskim operacijama, rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene