Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijsku postaju na sjeveru Atene u utorak naveče napala je grupa motociklista i hicima iz strojnica ranila šest policajaca, od kojih su dvojica u teškom stanju, prenose agencije, pozivajući se na izjave lokalnih vlasti i policije.


Četvorica motociklista odjurili su nakon što su ispalili između 40 i 50 hitaca na postaju Agios Pareskevis na sjeveru Atene, ispred koje je stajala skupina policajaca. Ranjeni su smješteni u atenske bolnice gdje su dvojica s prostrijelima na trbuhu i prisma podvrgnuti kirurškim zahvatima. Ostali su lakše ozlijeđeni, a mnogo je očevidaca liječničku pomoć zatražilo zbog šoka.

Teroristima poslana poruka

Vezani članci Policijske lisice, ilustracija Mladić u Splitu čašom gađao policajca koji je s inspektorima obilazio ugostiteljski objekt Domagoj Mikić na Markovu trgu Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat"

Mediji prenose da je napad uslijedio nakon što je novoizabrana socijalistička vlada obećala da će suzbiti nasilje anarhističkih i ljevičarskih militantnih skupina. Ministar policije Michalis Chryssochoidis izjavio je da je napad na policijsku postaju teroristički čin. 'Želim poslati poruku teroristima da se ovoga puta neće izvući', poručio je Chryssochoidis.

Policija je raspisala nagradu od 600 tisuća eura za informacije koje bi mogle dovesti do napadača, za koje se sumnja da su povezani s nekom od terorističkih organizacija, iako niti jedna skupina još nije preuzela odgovornost. Mediji, međutim, ističu da napad podsjeća na ranije akcije 'Revolucionarne borbe', grčke 'najtraženije terorističke skupine.  (Hina)