Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvomjesečna akcija pokazala se boljom od vojne akcije predvođene SAD-om


Unatoč svemu što smo do sad svjedočili od Vladimira Putina, mnogima je ova odlučnost ruskog predsjednika da uništi džihadističku prijetnju došla kao iznenađenje. Ipak, u toj njegovoj odlučnosti jasno se ocrtava njegov moto koji je i sam jednom prilikom javno izrekao - 'Ako je borba neizbježna, udarite prvi'.

Vezani članci Villa La Grange Ovo je velebna vila Genevi u kojoj će se održati povijesni susret Bidena i Putina Joe Biden Biden očekuje promjenu Putinova stava i obećao da će mu reći gdje su "crvene linije"

Kako su zaključile talijanske novine Il Giornale, Putinova odlučnost se itekako isplatila. Ruski avioni izvode zračne udare na ciljeve IS-a, a ruska vojna akcija je odobrena i od strane sirijske vlade što je čini legitimnom u očima međunarodnog prava. U kratkom periodu koliko traju ruski udari na IS, uspjeli su učiniti više no što je učinila koalicija predvođena SAD-om.

Putin: 'Tursku ćemo puno puta podsjetiti što su učinili i osjetit će žaljenje više nego jednom'

Tako je Rusija postala ključni suradnik Europe i SAD-a.

Ipak, ruska protuteroristička akcija na Bliskom istoku nema za cilj otuđiti ruske građane muslimanske vjeroispovijesti. Putin relativno uspijeva unutar svojih granica održati balans kojim izbjegava vjerske sukobe. Dok se na Bliskom istoku bori protiv IS-a, istovremeno otvara najveću džamiju na prostoru europskog kontinenta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook