Skakač Jasmin Kres kaže da mu je današnji skok s mosta bio najteži zbog pomiješanih emocija. Stari most, simbol grada, srušen je u ratu 1993. godine, a obnovljen 2004. i otad se nalazi na listi Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Galerija


Na današnji dan prije 26 godina srušen je Stari most u Mostaru. Građani su tužnu obljetnicu obilježili skokom bez aplauza u 10:16 unatoč nevremenu i kiši. Skakao je Jasmin Kres kojem je to bio najteži skok zbog pomiješanih emocija.

Vezani članci ZDS i na obljetnici ubojstva 12 redarstvenika u Borovu Selu - 2 Na obljetnici ubojstva redarstvenika u Borovu opet simboli HOS-a i natpisi ''Za dom spremni'' Održano natjecanje u skokovima sa Starog mosta u Mostaru (Foto: Dnevnik.hr) Održano tradicionalno natjecanje u skokovima sa Starog mosta u Mostaru, pobjednik ima samo jednu želju

"To je naš posao, skakali bi i da padaju ćuskije. Ovo je bio skok i za sve poginule borce. Ništa ovo nije radosno, ovo mi je najteži skok, a ujedno i najradosniji. Pomješane su emocije", kazao je skakač za Klikx.ba.

Stari most je izgrađen između 1557. i 1566. kao majstorsko djelo mimara Hajrudina. Nakon obnove 2004. godine uvršten je na listu Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.