Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadbiskup vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije BiH, kardinal Vinko Puljić i mitropolit dabrobosanski Nikolaj uputili su zajedničku poruku katolicima i pravoslavcima u BiH kojom se poziva na molitvu za jedinstvo kršćana.


Poruka je upućena prigodom predstojeće Molitvene osmine za jedinstvo kršćana što će se pod naslovom "Kristova želja - kršćaninova obveza" održati 18. siječnja ove godine u katoličkoj katedrali i tjedan dana kasnije, 25. siječnja u pravoslavnoj Sabornoj crkvi u Sarajevu.

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi Slika nije dostupna Katolici i pravoslavci molili za jednistvo kršćana

"Time ćemo se pridružiti kršćanima svijeta u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana", navodi se u zajedničko poruci kardinala Puljića i mitropolita Nikolaja. Naglašava se da je "najpouzdaniji put do jedinstva kršćana molitva".

"... Svijest i radost da su nam ti zajednički korijeni dublji od
sadašnjih podjela čini našu zajedničku molitvu, ali i sve druge
prikladne znakove zajedništva, ne samo mogućima nego i obvezujućima", navodi se u poruci.

"Ako bismo čekali da se jedinstvo kršćana dogodi ne čineći ništa, izlagali bismo se opasnosti grijeha", poručuju kardinal Puljić i mitropolit Nikolaj.

"Iz naše potrebe i želje za međukršćanskim razumijevanjem do jedinstva ne možemo i ne želimo isključiti dobro svih ljudi u ovoj zemlji", istaknuli su kardinal Puljić i mitropolit Nikolaj u
zajedničkoj poruci kojom kršćane pozivaju na jedinstvo.