Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traga za počiniteljima

Mostar: Polomili dvanaest crkvenih križeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelji uništili su križeve na križnim postajama na brdu Humu kod Mostara, izvijestili su iz mostarske katedrale Marije Majke Crkve, a izgred su potvrdili i iz policije.

Polomljeno je dvanaest od četrnaest drvenih križeva postavljenih na križnim postajama. Ranije su uništena dva, a tijekom protekle noći desetak križeva. Prema informacijama Katoličke crkve, počinitelji su polomljene križeve razbacali uokolo, a o izgredu je izviještena policija.

Načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić izjavio je s tim u vezi da su pripadnici policije tijekom jutra obavili očevid na brdu Humu. Dodao je da se intenzivno traga za počiniteljima ovog vandalskog čina. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić osudio je izgred te pozvao policiju da rasvijetli sve slučajeve skrnavljenja vjerskih i nacionalnih simbola.

U Mostaru je nedavno oskvrnuto groblje pripadnika Armije BiH te središnje spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u središtu grada. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene