Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Zenici donio je oslobađajuću presudu za šestoricu Bošnjaka, bivših pripadnika Armije BiH koje je optužnica teretila za ratne zločine počinjene nad zarobljenim Hrvatima iz Vareša tijekom 1993. i 1994. godine.


Odlukom Županijskog zeničko-dobojskog suda oslobođeni su Mirsad Šiljak, Sabahudin Operta, Muhamed Frljak, Mensudin Operta, Muris Ajanović i Alija Čizma. U obrazloženju odluke ističe se da nema dokaza za navode iz optužnice.

Vezani članci Ravnatelj bolnice u Mostaru Ante Kvesić s ministrom Radmanom Bolnica puca po šavovima, ravnatelj poručuje: "Izgleda da je lakše vjerovati zavjerama, a onda tražiti hospitalizaciju u slučaju zaraze" Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije

Tužitelj Branislav Tomaš izrazio je nezadovoljstvo presudom te je najavio da će podnijeti žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH. Tomaš u izjavi koju prenosi bosanskohercegovački internet dnevnik "Pincom info" tvrdi da je oslobađajuću presudu skupini optuženih Bošnjaka donijelo jednonacionalno Sudsko vijeće Županijskog suda u Zenici koje su činili Bošnjaci.

Suđenje toj skupini optuženih Bošnjaka pred Županijskim sudom u Zenici odobrio je Haški tribunal.