Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva: Više od tisuću prosvjednika protiv Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tisuću protivnika ruskog predsjednika Vladimira Putina okupljenih na poziv pokreta Druga Rusija, na čijem je čelu bivši šahovski prvak Gari Kasparov, počelo je u ponedjeljak miran prosvjed u središtu Moskve.

Policija je objavila da će rasporediti 2.000 ljudi radi prosvjeda.

Pročitajte i ovo Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Radni posjet SAD-u Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Istok-2018 Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale

"Vidimo dosta policajaca i pripadnika snaga ministarstva unutarnjih poslova oko našeg miroljubivog prosvjeda. To pokazuje da se vlasti boje bilo kakvog organiziranog okupljanja", rekao je Kasparov.

Članovi Nacional-boljševičke stranke, na čelu s Eduardom Limonovim, uzvikivali su "treba nam druga Rusija" i "Rusija bez Putina".

"Živjeli smo u policijskoj državi. Sada želimo živjeti u slobodnoj
zemlji", rekao je Limonov.

Oko 3.000 ruskih oporbenjaka, među kojima je bio i Kasparov, prosvjedovalo je u subotu u Sankt Peterburgu na marginama međunarodnog Ekonomskog foruma i po prvi put do sada policija ih nije rastjerala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene