Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od tisuću protivnika ruskog predsjednika Vladimira Putina okupljenih na poziv pokreta Druga Rusija, na čijem je čelu bivši šahovski prvak Gari Kasparov, počelo je u ponedjeljak miran prosvjed u središtu Moskve.


Policija je objavila da će rasporediti 2.000 ljudi radi prosvjeda.

Vezani članci Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Vladimir Putin osudio američke sankcije: "Nadam se da će shvatiti da takva politika nema budućnosti"

"Vidimo dosta policajaca i pripadnika snaga ministarstva unutarnjih poslova oko našeg miroljubivog prosvjeda. To pokazuje da se vlasti boje bilo kakvog organiziranog okupljanja", rekao je Kasparov.

Članovi Nacional-boljševičke stranke, na čelu s Eduardom Limonovim, uzvikivali su "treba nam druga Rusija" i "Rusija bez Putina".

"Živjeli smo u policijskoj državi. Sada želimo živjeti u slobodnoj
zemlji", rekao je Limonov.

Oko 3.000 ruskih oporbenjaka, među kojima je bio i Kasparov, prosvjedovalo je u subotu u Sankt Peterburgu na marginama međunarodnog Ekonomskog foruma i po prvi put do sada policija ih nije rastjerala.