Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Hit na internetu

FOTOBOMBA posvađala stručnjake: Je li male surfere vrebao morski pas ili...?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I majka je dječacima rekla da je snimila dupina, ali su je surferi i spasioci uvjerili da je riječ o morskom psu. Sad ispada da je bila u pravu.

Fotografija dva dječaka i morskog psa koji je uplivao u kadar postala je hit na internetu. Međutim, pojavili su se dokazi koji kazuju da zapravo nije riječ o morskom psu, već dupinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina Slika nije dostupna Nisu uočeni Omiš: Vidio dvije peraje, policija tražila morske pse

FOTOBOMBA Morski pas iz valova vrebao na dva mala surfera

Iako je stručnjak Jeff Kurr ranije za CNN rekao da je riječ o morskom psu, David Shiffman, koji studira očuvanje morskih pasa, na blogu Southern Fried Science istaknuo je kako su ga anatomski detalji na fotografiji naveli da zaključi kako je stvorenje na fotografiji dupin.

"Iako je fotografija mutna, lako je zapaziti značajke koje jasno pokazuju da ovo nije velika bijela psina, već dupin", napisao je Shiffman.

Zanimljivo je da je June Emerson, majka dječaka koja je snimila fotografiju, sinovima rekla kako je riječ o dupinu jer su oni gotovo svakodnevno na toj plaži, no surferi i spasioci su je uvjerili da je riječ o morskom psu. Ako je vjerovati Shiffmanu, koji je svoju tvrdnju potkrijepio i prilično uvjerljivim grafičkim prikazima, ispada da je majka ipak bila u pravu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene